domingo, 12 de junio de 2011

MÀSCARES

Avui és un nou dia amb una estona de manualitats per davant... L'activitat proposada per avui era fer màscares. És un bon moment per a realitzar aquesta activitat degut a que ens trobem a punt de començar Carnaval ! Enguany ha coincidit perquè comença molt tard... 

Per a realitzar aquesta activitat necessitàvem portar: vendes d’escaiola, tisores, crema hidratant, una samarreta (per a no tacar-nos) i un pot (per ficar-hi aigua). 


Aquesta activitat l’havíem de fer per parelles ja que individualment era impossible. La meva parella va ser na Susana. Ella va ser l’encarregada de fer-me la màscara.

El primer pas que havíem de realitzar era posar-nos la crema hidratant per tota la cara. Així l’escaiola no ens danyaria la cara i a més a l’hora de desferrar-se de la cara és molt més senzill. Seguidament, hem tallar les vendes a tires per a poder col·locar-les be. Una vegada tallades, es remullen en l’aigua i es comença a recobrir tota la cara amb elles (menys els ulls).

Una vegada recoberta tota la cara tan sols queda esperar. Desprès d’uns 10-15 minuts l’escaiola ja estava eixuta. Ara ve el moment més “estressant” ja que per a poder extreure la màscara de la cara hem de moure la nostra cara per intentar que es desferri d’aquestes. Hi ha companyes que han estat bastant apurades perquè la màscara no lis sortia però desprès vam comprovar que el problema era que l’escaiola les havia agafat els pels del cal i s’havia quedat aferrada. La solució va ser molt fàcil: un tall de cabells amb tisores!

 
L’experiència m’ha agradat molt ja que és una manera molt fàcil de fer una màscara totalment adaptable a tu. Així mateix, desprès de realitzar la base es pot pintar o decorar com es desitgi. Així mateix les formes que es poden fer també són moltes: pots fer un antifaç, pots fer parts de la cara molt grans com per exemple un nas de bruixa, uns pòmuls prominents....  Hi ha mil i una possibilitats ! 

Aquí podeu vorer el resultat final de la màscara feta a classe:


Cercant imatges de màscares d’escaiola per Internet he trobat unes molt elaborades. Aquí vos deixo la mostra! 


No hay comentarios:

Publicar un comentario