domingo, 12 de junio de 2011

LA DANÇA. LLUITA ENTRE TRIBUS

 

Aquesta va ser la nostra darrera tasca! En Toni ens va explicar de què anava el darrer dia de classe abans de les vacances de setmana Santa. Com encara teníem molts de dies per davant i just acabàvem de realitzar l'anterior treball vam pensar que seria adient que cadascuna pensés a ca seva alguna cosa que poguéssim fer. L'activitat consistia en fer una actuació realitzant algun tipus de dansa o moviment corporal. Aquest, no tenia perquè tenir una història o seguir un fil i havia de durar aproximadament uns 5 minuts. 

Un dia, vaig rebre una trucada de la Dàmaris i vam estar parlant envers l’activitat. Sense voler-ho sens van ocórrer un parell d’idees com per exemple: que ho podíem ambientar en un bosc ja que allí trobem molts de sons i ens possibilitava molts de moviments, com: pluja, animals, tribus... El que vam fer va ser enviar un mail a les nostres companyes per veure què lis pareixia la idea.

Els dies van passar i van començar una altra vegada les classes. Entre les companyes vam estar pensant què és el que podríem fer. La idea de la selva els va agradar i el que van proposar unes altres companyes era que podíem fer una lluita entre dues tribus!

A totes ens va parèixer una idea genial però faltava un altre ítem que afegir: el perquè de la lluita. Com érem 7 persones, una tribu havia de ser de 3 i una altra de 4, pel que vam decidir que seria interessant que una tribu raptés a un dels components de l’altra.

Una vegada elaborat el guió del que seria la nostra representació vam començar a cercar cançons per Internet. Quan vam tenir totes les cançons les vam repartir per a cada coment decisiu de la representació, és a dir, una cançó per a la presentació, una altra per a quan es perd la persona raptada, una altra per quan la rapten, una altra per la lluita entre les dues tribus i finalment una altra pel final.  

Finalment ja tan sols ens quedava realitzar els passos adients per a cada dansa. El que vam fer va ser dividir-nos per tribus i cadascuna va realitzar les seves pròpies coreografies. Així mateix també ens vam posar d’acord per realitzar la lluita, la presentació i l’acomiadament. 

Pel que fa al material, vam decidir que al ser el mes de maig i tenir tants de treballs i la conta enrere per als exàmens, cercar un material de fàcil elaboració. En quant a la primera tribu, vam decidir que podia anar vestida amb calçons i samarreta negra, calces de diferents colors, cabells crespats, el cos pintat de colors i uns collars que donessin color a la vestimenta. Pel que fa a l’altra tribu van decidir utilitzar bosses de fems, cartrons i paper d’alumini per a les polseres.
 
Amb na Carmen vam estar realitzant el material necessari per al vestuari. La primera classe vam començar fent unes faldes que al final no les vam utilitzar per a la segona tribu ja que vam canviar d’idea la setmana següent. El següent dia, vam estar realitzant els collars. Aquests els vam fer amb macarrons i els vam pintar multicolors. Així mateix vam pensar que seria interessant que portéssim més d’un, pel que vam fer tres per a cada amb diferents llargàries. Aquell dia em vaig sentir com quan era petita ja que en vaig fer molts d’aquests!

Finalment tot va sortir com desitjàvem ! Aquí vos he deixat el vídeo per a que pugueu observat la nostra obra d’art i una fotografia del vestuari de la nostra tribu!



No hay comentarios:

Publicar un comentario